Între 15-17 iunie, va avea loc Laser Valley Innovation Bootcamp, eveniment care conectează cercetătorii români cu antreprenori și studenți

București, 14 iunie 2023 – Peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți sunt așteptați să participe în cadrul primei ediții a Laser Valley Innovation Bootcamp, eveniment care va avea loc în orașul Măgurele (județul Ilfov), între 15-17 iunie, la conacul Oteteleșanu.

Laser Valley Innovation Bootcamp își propune să faciliteze conectarea unora dintre cei mai importanți cercetători din institutele naționale de cercetare și dezvoltare cu fondatori de startup-uri și studenți pasionați de antreprenoriat. Aceștia vor lucra în echipe mixte, cu scopul de a crea potențiale noi proiecte inovatoare sau pentru a progresa cu dezvoltarea inițiativelor existente, într-un cadru nou – un bootcamp de inovare.

“Asociația Măgurele Science Park (MSP) sprijină prin activitățile și inițiativele sale dezvoltarea singurului proiect investițional strategic la nivelul regiunii București-Ilfov, care va fi finanțat prin Programul Regional București-Ilfov 2022-2027, respectiv construirea și operaționalizarea Parcului Științific și Tehnologic Măgurele. MSP dezvoltă în jurul acestui proiect strategic o comunitate formată din stakeholderii relevanți ai ecosistemului de cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) și creează legăturile de colaborare între aceștia, în scopul eficientizării colaborării dintre cercetători și reprezentanții mediului de business. Prin intermediul acestui bootcamp, împreună cu partenerii noștri, promovăm expertiza existentă și rezultatele activităților derulate în cadrul institutelor naționale de cercetare-dezvoltare și universităților partenere către reprezentanții mediului de business. Totodată, dorim ca prin aceste colaborări, studenții și elevii să se apropie de știință. Având alături parteneri cu experiență în mentorat, finanțare, networking și promovare, suntem convinși că prin astfel de evenimente vom putea obține parteneriate care să propună pe piață idei noi, soluții inovative, procese și tehnologii competitive.”
Mădălin Ioniță, Director Executiv, Asociația Măgurele Science Park

Pe parcursul celor 3 zile, participanții vor lucra alături de cercetători din institutele naționale de cercetare și dezvoltare precum Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN-HH Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei – INFLPR Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor – INCDFM Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT Bucureşti și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 2000 Bucureşti.

Pe lângă cercetători, din echipe vor face parte și unii dintre cei mai relevanți antreprenori locali din domeniul tehnologic, dar și studenți pasionați de inovare de la Universitatea Politehnică București (UPB), Universitatea din București (UB), Academia de Studii Economice din București (ASE), EA – The Entrepreneurship Academy (EA) și nu numai. În cadrul bootcamp-ului, se vor afla și numeroși reprezentanți ai mediului academic și de business din România.

Direcțiile principale pentru inițiativele dezvoltate pe parcursul bootcamp-ului sunt: sănătate, educație, mediu (inclusiv energie, climă), servicii publice (inclusiv activitățile institutelor de cercetare și dezvoltare), patrimoniu cultural și recreere. Aceste domenii vor fi abordate de echipele formate din cercetători cu experiență, studenți și fondatori de startup-uri tech. Participanții vor fi urmăriți îndeaproape pe parcursul bootcamp-ului de un grup de elevi din cadrul proiectului „Ora de Știut”.

Printre vorbitorii prezenți la eveniment se numără: Marius Poșa (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării), Ionuț Stanimir (Banca Comercială Română), Hubert Thuma (Consiliul Județean Ilfov), Marian Preda (Universitatea din București), Mihnea Costoiu (Universitatea Politehnică București), Nicolae Istudor (Academia de Studii Economice), Oana Coșman (start-up.ro), Adrian Curaj (UEFISCDI), Narcis Constantin (Primăria Măgurele), Andrei Pitiș (Genezio & Simple Capital), Bogdan Vlad (Genezio), Bogdan Nedelcov (Kubeark), Mihai Raneti (Cyber Swarm) și mulți alții.

De asemenea, participanții la bootcamp vor lua parte la panel-uri de discuție, workshop-uri, sesiuni de networking și brainstorming alături de Liviu Gherghescu (Banca Comercială Română), Tudor Juravlea (Design Thinking Society), Diana Mereu (HealthFluencer), Florin Tufan (Veridion), Marian Voicu (Procesio), Ana Maria Popescu (Chalmers Ventures), Daniel Rosner (OxidOS), Anca Luca (Banca Comercială Română), Răzvan Crăciunescu (Universitatea Politehnică București), Mihai Cepoi (Jobful), Ioana Crăescu (How to Web) și mulți alții.

Laser Valley Innovation Bootcamp este o inițiativă a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, realizată în parteneriat cu Banca Comercială Română și cu suportul Asociației Măgurele Science Park, Ora de Știut și al Comunității Launch.

Informații despre Laser Valley Innovation Bootcamp pot fi găsite și la următorul link:
https://launch.ro/laser-valley-innovation-bootcamp-15-17-iunie-magurele

Inapoi la blog

Articole recente

Launch Health Tech Ed. 2

Launch Health Tech brings together the CEE Health Tech ecosystem, on October 3rd, in Bucharest

Press Release, September 13, 2023 After a successful first edition organised in May 2023, Launch […]

Citeste mai mult

5 must-have pentru un MVP de succes

Ai o idee de business. Una în care crezi mult. Bun, bun, dar întrebarea e […]

Citeste mai mult

Cum a fost în cadrul primei ediții Launch Health Tech | Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 19 mai 2023 Două noi proiecte românești în industria de tehnologie pentru […]

Citeste mai mult

Deschidem verticala de health prin Launch Health Tech | Ed. 1, Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 3 mai 2023 Launch Health Tech, primul eveniment dintr-o serie dedicată ecosistemului […]

Citeste mai mult

Launch Annual Report 2023: The State of Romanian-born Early Stage Startups

issued by Launch Community, an initiative of How to Web | Google for Startups | […]

Citeste mai mult

Launch Community Evenings #5 Bucharest are loc pe 20 septembrie, la Club Expirat

Scena locală de startup-uri, tehnologie și inovație se întâlnește pe 20 septembrie, înainte de How […]

Citeste mai mult

Scorul BRICE. Cum să prioritizezi

Scorul BRICE (găsești aici un template de framework) îți oferă un mod consistent de-a evalua, într-un mod obiectiv, viitoare sau potențiale dezvoltări de produs.

Citeste mai mult

Launch Community Report 2021

Citeste mai mult

Pirate Metrics: AARRR

Pirate metrics este printre cel mai cunoscut set de metrici și acronimul vine de la: Acquisition, Activation, Retention, Referral, Revenue.

Citeste mai mult

Lean Canvas

Lean Canvas răspunde unei nevoi cheie pentru startup-ul tău: aceea de documentare a planului pe care îl ai pentru acesta și, mai mult decât atât, te ajută să identifici asumpțiile majore pe care le ai.

Citeste mai mult

Cum să îți poziționezi produsul

Pe lângă energie și entuziasm, într-un startup tech ai nevoie de un set de instrumente care să te ajute să dezvolți un produs de succes.

Citeste mai mult

How to Web, co-organizator al Launch

Launch, comunitatea fondatorilor de startups este o inițiativă a How to Web, Google for Startups, […]

Citeste mai mult

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

Ce se va întâmpla la Laser Valley Innovation Bootcamp, evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării […]

Citeste mai mult

A 2-a ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp va avea loc în Măgurele între 14-16 iunie

Peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți sunt așteptați să participe în cadrul celei de-a […]

Citeste mai mult

Primește newsletter Launch

Logo Twitter Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin Logo Youtube