Deschidem verticala de health prin Launch Health Tech | Ed. 1, Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 3 mai 2023

Launch Health Tech, primul eveniment dintr-o serie dedicată ecosistemului local și regional de HealthTech, are loc pe 18 mai, în București


Launch, comunitatea care susține românii fondatori de startup-uri early stage și talentul în tehnologie, organizează, pe 18 mai, prima ediție a Launch Health Tech. Prin acest eveniment, Launch îi aduce împreună pe cei mai activi jucători din ecosistemul de tehnologie în domeniul sănătății, pentru a crea noi oportunități de inovare, cercetare, colaborare, scalare și finanțare.


Comunitatea Launch, o inițiativă a How to Web, Google for Startups și InnovX-BCR își propune să își extindă activitatea de susținere a startup-urilor și democratizare a accesului la resurse, prin adresarea specifică a mai multor industrii și tehnologii.
După ce în 2022, a organizat un eveniment dedicat industriei Deep Tech, anul acesta, comunitatea Launch organizează prima ediție a Launch Health Tech, în parteneriat cu MedStarter HUB și cu sprijinul Dianei Mereu, Fondator al HealthFluencer și Director al verticalei de Health Tech în cadrul comunității Launch. Focusul evenimentului este pe tehnologii care transformă industria medicală (aparatură, sisteme IT, biotehnologii, inteligență artificială, blockchain, aplicații, etc.)

Launch Health Tech va avea loc pe 18 mai, la Apollo111, de la ora 16:00, iar accesul este gratuit.

”Ne propunem ca Launch Health Tech să devină un punct de referință pentru industria locală și regională de HealthTech. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente și acțiuni dedicate industriei HealthTech, desfășurate sub umbrela comunității Launch. Prin Launch Health Tech, dăm un semnal clar și puternic că proiectele de HealthTech merită tot sprijinul din partea tuturor celor interesați de progresul acestei industrii în România.” – Diana Mereu, Fondator HealthFluencer și Director Launch Health Tech


Celebrarea ecosistemului health tech din România

Obiectivul Launch Health Tech este de a crea cadrul necesar pentru celebrarea și dezvoltarea proiectelor locale de digitalizare a industriei de sănătate. La eveniment sunt așteptați fondatori de startup-uri, precum și reprezentanți ai mediului medical privat și public, media sau investitori.
Lista vorbitorilor confirmați ai acestei prime ediții îi include pe Andrei Baciu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, Sergiu Negut, Partner în cadrul Cleverage VC, George Manea, Senior Manager al departamentului de Life Sciences, Technology and Compliance în cadrul KPMG, precum și alți invitați speciali, pe care ii puteți regăsi în agenda actualizată a evenimentului.

Printre startup-urile de Health Tech prezente pe scena evenimentului se numără Parol APP, ATLAS, Synaptiq, upgrade.health, Femyo.


MedStarter HUB, o nouă inițiativă de creștere în health tech

Launch Health Tech este organizat în parteneriat cu MedStarter HUB, o inițiativă nouă dezvoltată de Lucian Paraschiv, care este și fondatorul Global Medical Solutions (GMS).
MedStarter HUB oferă fondatorilor de startup-uri de tehnologie medicală acces la echipamente, posibilități de cercetare și dezvoltare, oportunități de finanțare și creare de parteneriate, precum și un nou spațiu de lucru și conectare.
Mai multe detalii vor fi anunțate în cadrul evenimentului, pe 18 mai.
“Există extrem de mult potențial, în România, de inovație prin tehnologie în industria medicală, însă este nevoie de sprijin și resurse pentru a ajunge la rezultate semnificative. Obiectivul nostru este de a promova talentul românesc, de a oferi acces la piața locală și regională, fiind alături de startup-urile MedTech încă de la început. Suntem interesați de orice idee inovatoare, de la aparatură și echipamente medicale, până la software și roboți pe care să le dezvoltăm împreună și să le lansăm rapid într-o piață aflată în continuă creștere.” – Lucian Paraschiv, Fondator GMS și MedStarter HUB


Programul Launch Health Tech:
14:00 – 16:00 – Sesiune privată de demo-uri și prezentări pentru fondatori și investitori, acces pe bază de invitație din partea organizatorilor
16:00 – 18:30 – Sesiune publică de paneluri și prezentări, acces gratuit pe bază de înregistrare:
Panel 1 – Investor & Portfolio Company – “Investing in Innovative Healthcare Technologies”
Panel 2 – Accelerator & Alumni Network – “Accelerating HealthTech Innovation”
Panel 3 – Company & Enterprise Client – “Data Driven Corporate Wellbeing Programs”
18:30 – 20:00 – Networking

Agenda extinsă este disponibilă aici: https://launch-health-tech.eventbrite.co.uk


Launch Health Tech este realizat în parteneriat cu MedStarter HUB și cu sprijinul Dianei Mereu și este un eveniment al comunității Launch. Launch este o inițiativă How to Web, Google for Startups și InnovX-BCR


Despre comunitatea Launch

Launch este comunitatea care susține românii fondatori de startup-uri early stage și talentul în tehnologie din România Astfel, Launch democratizează accesul la toate resursele de care ai nevoie pentru a trece de la un produs la un startup de succes: feedback, expertiză, acces la surse de finanțare și proiecte pilot, oportunități de networking, toate acestea pe o perioadă nedeterminată.
Activitățile din comunitatea Launch îți ghidează eforturile în direcția potrivită. Ca membru al comunității, ai acces la întâlniri individuale cu experți și reprezentanți ai companiilor din diverse industrii și poți lua parte la activități de grup împreună cu alți fondatori din întregul ecosistem din România, pentru a depăși obstacolele legate de dezvoltarea startup-ului tău.

Inapoi la blog

Articole recente

Launch Health Tech Ed. 2

Launch Health Tech brings together the CEE Health Tech ecosystem, on October 3rd, in Bucharest

Press Release, September 13, 2023 After a successful first edition organised in May 2023, Launch […]

Citeste mai mult

5 must-have pentru un MVP de succes

Ai o idee de business. Una în care crezi mult. Bun, bun, dar întrebarea e […]

Citeste mai mult

Cum a fost în cadrul primei ediții Launch Health Tech | Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 19 mai 2023 Două noi proiecte românești în industria de tehnologie pentru […]

Citeste mai mult

Launch Annual Report 2023: The State of Romanian-born Early Stage Startups

issued by Launch Community, an initiative of How to Web | Google for Startups | […]

Citeste mai mult

Launch Community Evenings #5 Bucharest are loc pe 20 septembrie, la Club Expirat

Scena locală de startup-uri, tehnologie și inovație se întâlnește pe 20 septembrie, înainte de How […]

Citeste mai mult

Scorul BRICE. Cum să prioritizezi

Scorul BRICE (găsești aici un template de framework) îți oferă un mod consistent de-a evalua, într-un mod obiectiv, viitoare sau potențiale dezvoltări de produs.

Citeste mai mult

Launch Community Report 2021

Citeste mai mult

Pirate Metrics: AARRR

Pirate metrics este printre cel mai cunoscut set de metrici și acronimul vine de la: Acquisition, Activation, Retention, Referral, Revenue.

Citeste mai mult

Lean Canvas

Lean Canvas răspunde unei nevoi cheie pentru startup-ul tău: aceea de documentare a planului pe care îl ai pentru acesta și, mai mult decât atât, te ajută să identifici asumpțiile majore pe care le ai.

Citeste mai mult

Cum să îți poziționezi produsul

Pe lângă energie și entuziasm, într-un startup tech ai nevoie de un set de instrumente care să te ajute să dezvolți un produs de succes.

Citeste mai mult

How to Web, co-organizator al Launch

Launch, comunitatea fondatorilor de startups este o inițiativă a How to Web, Google for Startups, […]

Citeste mai mult

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

Ce se va întâmpla la Laser Valley Innovation Bootcamp, evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării […]

Citeste mai mult

A 2-a ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp va avea loc în Măgurele între 14-16 iunie

Peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți sunt așteptați să participe în cadrul celei de-a […]

Citeste mai mult

Primește newsletter Launch

Logo Twitter Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin Logo Youtube