Cum a fost în cadrul primei ediții Launch Health Tech | Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 19 mai 2023

Două noi proiecte românești în industria de tehnologie pentru sănătate, lansate în cadrul Launch Health Tech: startup-ul upgrade.health și inițiativa MedStarter HUB

Joi, pe 18 mai, Launch Health Tech a reunit startup-uri, investitori, reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului privat pentru prima ediție a evenimentului dedicat industriei de health tech. Cu această ocazie, au fost lansate upgrade.health, startup-ul care folosește AI pentru a permite utilizatorilor să vizualizeze, analizeze și să își valorifice datele medicale, precum și MedStarter HUB, proiectul de susținere a ecosistemului health tech românesc.

Launch Health Tech a avut loc pe 18 mai, în București, cu o parte publică între 16:00-21.00 și precedat de o sesiune privată, între 14.00-16.00


Comunitatea Launch, o inițiativă a How to Web, Google for Startups și InnovX-BCR și-a extins activitatea de susținere a startup-urilor și democratizare a accesului la resurse, prin adresarea specifică a mai multor industrii și tehnologii. După ce în 2022, a organizat un eveniment dedicat industriei Deep Tech, anul acesta, comunitatea Launch a organizat prima ediție a Launch Health Tech, în parteneriat cu MedStarter HUB și cu sprijinul HealthFluencer. Focusul evenimentului a fost reprezentat de tehnologii care transformă industria medicală – aparatură, sisteme IT, biotehnologii, inteligență artificială, blockchain, aplicații, etc.

Cea de-a doua ediție a Launch Health Tech a fost anunțată pe data de 3 octombrie 2023, în București, ca eveniment-satelit al conferinței How to Web, conferința reper în Estul Europei pentru scena de tehnologie și inovație.


Celebrarea ecosistemului health tech din România

La prima ediție Launch Health Tech au fost prezenți fondatori, investitori, autorități publice, specialiști din domeniul medical privat, care au participat la sesiuni private de demo și pitching, precum și la paneluri.

Subiectele acoperite au inclus digitalizarea în sănătate și beneficiile pentru pacienți, programele de finanțare pentru cercetare și inovare, colaborarea dintre mediul public și privat, rolul tehnologiei în modernizarea sistemului medical românesc, nevoile de wellbeing ale angajaților dintr-o companie, precum și evoluția ecosistemului de startup-uri medtech și scalarea internațională.

Printre vorbitori s-au numărat: Andrei Baciu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Alexandru – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Lucian Paraschiv – Fondator MedStarter HUB, Sergiu Neguț – Partener Cleverage VC, Anca Luca – Community Manager for Startups BCR, Oana Ilie – HR Director Tazz by Emag, Alexandra Pahomi – Marketing Manager CE Google, Daniel Stan – Co-Fondator Femyo.

”Prima ediție a evenimentului ne-a arătat, încă o dată, cât de mult potențial pentru inovație și colaborare există, în domeniul tehnologiei pentru sănătate, în România. A fost o după-amiază plină de energie, de idei, de discuții și dezbateri, de oportunități noi pentru startup-uri și nu numai. Continuăm să susținem ecosistemul de health tech prin Launch și așteptăm cu nerăbdare cea de-a doua ediție a evenimentului!”

Diana Mereu, Fondator HealthFluencer și Director Launch Health Tech

Printre startup-urile de Health Tech prezente în cadrul evenimentului s-au numărat ORIGINi (anterior OncoChain), Synaptiq, MediNav, Rayscape (anterior XVision), Femyo, AiGIA Health, Medicai, Hilio (anterior ATLAS) și upgrade.health

Obiectivul Launch Health Tech este de a crea cadrul necesar pentru celebrarea și dezvoltarea proiectelor locale de digitalizare a industriei de sănătate. La eveniment sunt așteptați fondatori de startup-uri, precum și reprezentanți ai mediului medical privat și public, media sau investitori. Printre invitații acestei prime ediții s-au numărat Andrei Baciu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, Sergiu Neguț, Partner în cadrul Cleverage VC, George Manea, Senior Manager al departamentului de Life Sciences, Technology and Compliance în cadrul KPMG, precum și alți invitați speciali, pe care ii puteți regăsi în agenda evenimentului.


În sprijinul antreprenorilor din health tech: MedStarter HUB

Launch Health Tech este organizat în parteneriat cu MedStarter HUB, o inițiativă nouă dezvoltată de Lucian Paraschiv, care este și fondatorul Global Medical Solutions (GMS).

Cu ocazia Launch Health Tech a fost prezentat oficial și MedStarter HUB, inițiativa care susține antreprenorii din industria de tehnologie și sănătate. MedStarter HUB va funcționa atât ca spațiu de networking și conectare, cât și ca o resursă de creștere accelerată pentru startup-urile care au nevoie de finanțare, cercetare sau lansare pe piața locală și regională.

MedStarter HUB oferă fondatorilor de startup-uri de tehnologie medicală acces la echipamente, posibilități de cercetare și dezvoltare, oportunități de finanțare și creare de parteneriate, precum și un nou spațiu de lucru și conectare. Mai multe detalii sunt disponibile pe https://medstarter.ro

“MedStarter HUB vine alături de soluțiile de health tech prin suport în acțiunile lor de go-to-market local și regional și acces la cele mai relevante resurse conform cu specializarea și direcția de dezvoltare ale acestor soluții – echipamente, cercetare, investiții și lista poate continua.”

Lucian Paraschiv, Fondator MedStarter HUB


Cum digitalizează upgrade.health industria de sănătate

Mihai Pîslă și Călin Perpelea au co-fondat upgrade.health și l-au anunțat public cu ocazia Launch Health Tech.

Soluția oferă utilizatorilor o modalitate personalizată de a-și îmbunătăți sănătatea prin AI, în timp ce îi recompensează cu token-uri pentru progresul și perseverența acestora. Aparatele de monitorizare a activității fizice pot fi conectat cu upgrade.health, iar utilizatorii primesc obiective zilnice în funcție de nevoi, conform datelor lor medicale personale. Mai multe detalii sunt disponibile pe https://upgradehealth.ai


Imagini din cadrul evenimentului disponibile aici


Launch Health Tech este realizat în parteneriat cu MedStarter HUB și cu sprijinul HealthFluencer și este un eveniment al comunității Launch. Launch este o inițiativă How to Web, Google for Startups și InnovX-BCR


Despre comunitatea Launch

Launch este comunitatea care susține românii fondatori de startup-uri early stage și talentul în tehnologie din România Astfel, Launch democratizează accesul la toate resursele de care ai nevoie pentru a trece de la un produs la un startup de succes: feedback, expertiză, acces la surse de finanțare și proiecte pilot, oportunități de networking, toate acestea pe o perioadă nedeterminată.
Activitățile din comunitatea Launch îți ghidează eforturile în direcția potrivită. Ca membru al comunității, ai acces la întâlniri individuale cu experți și reprezentanți ai companiilor din diverse industrii și poți lua parte la activități de grup împreună cu alți fondatori din întregul ecosistem din România, pentru a depăși obstacolele legate de dezvoltarea startup-ului tău.

Inapoi la blog

Articole recente

Launch Health Tech Ed. 2

Launch Health Tech brings together the CEE Health Tech ecosystem, on October 3rd, in Bucharest

Press Release, September 13, 2023 After a successful first edition organised in May 2023, Launch […]

Citeste mai mult

5 must-have pentru un MVP de succes

Ai o idee de business. Una în care crezi mult. Bun, bun, dar întrebarea e […]

Citeste mai mult

Deschidem verticala de health prin Launch Health Tech | Ed. 1, Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 3 mai 2023 Launch Health Tech, primul eveniment dintr-o serie dedicată ecosistemului […]

Citeste mai mult

Launch Annual Report 2023: The State of Romanian-born Early Stage Startups

issued by Launch Community, an initiative of How to Web | Google for Startups | […]

Citeste mai mult

Launch Community Evenings #5 Bucharest are loc pe 20 septembrie, la Club Expirat

Scena locală de startup-uri, tehnologie și inovație se întâlnește pe 20 septembrie, înainte de How […]

Citeste mai mult

Scorul BRICE. Cum să prioritizezi

Scorul BRICE (găsești aici un template de framework) îți oferă un mod consistent de-a evalua, într-un mod obiectiv, viitoare sau potențiale dezvoltări de produs.

Citeste mai mult

Launch Community Report 2021

Citeste mai mult

Pirate Metrics: AARRR

Pirate metrics este printre cel mai cunoscut set de metrici și acronimul vine de la: Acquisition, Activation, Retention, Referral, Revenue.

Citeste mai mult

Lean Canvas

Lean Canvas răspunde unei nevoi cheie pentru startup-ul tău: aceea de documentare a planului pe care îl ai pentru acesta și, mai mult decât atât, te ajută să identifici asumpțiile majore pe care le ai.

Citeste mai mult

Cum să îți poziționezi produsul

Pe lângă energie și entuziasm, într-un startup tech ai nevoie de un set de instrumente care să te ajute să dezvolți un produs de succes.

Citeste mai mult

How to Web, co-organizator al Launch

Launch, comunitatea fondatorilor de startups este o inițiativă a How to Web, Google for Startups, […]

Citeste mai mult

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

Ce se va întâmpla la Laser Valley Innovation Bootcamp, evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării […]

Citeste mai mult

A 2-a ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp va avea loc în Măgurele între 14-16 iunie

Peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți sunt așteptați să participe în cadrul celei de-a […]

Citeste mai mult

Primește newsletter Launch

Logo Twitter Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin Logo Youtube