Co-organizatorii Launch și rolul acestora în comunitate

Launch – comunitatea fondatorilor de startups este o inițiativă a How to Web, Google for Startups, BCR Social Finance și Orange.

În calitate de co-organizatori ai comunității fondatorilor de startups, fiecare organizație contribuie activ la dezvoltarea produselor de tehnologie care trec prin Launch, aducând la un loc o varietate de resurse care se completează reciproc și care acoperă astfel întregul spectru de nevoi pe care le are un fondator la început de drum.

Google for Startups este inițiativa Google pentru sprijinirea fondatorilor de startup-uri. Prin Google for Startups, fondatorii au acces la instrumente care îi ajută să dezvolte produsul și să scaleze pe piețe mai mari, dar și la mentorat cu experți relevanți din ecosistem pe toate zonele specifice, de la partea tehnică, la marketing, sales sau cultură organizațională. Nu în ultimul rând, Google for Startups poate sprijini startup-urile prin acces la o comunitate unită de investitori și parteneri, cu care poate facilita conexiuni și dezvoltarea de colaborări noi.

BCR Social Finance este co-organizatorul Launch cu know-how despre finanțarea afacerilor aflate la început de drum. Prin BCR Social Finance, experți în banking și finanțare vor să ajute antreprenorii care lucrează la produse cu un impact social real să dezvolte afaceri care să crească sănătos și să scaleze, astfel încât să aducă un impact pozitiv pe termen lung în societate. Prin modulul integrat de educație financiară precum și prin sfaturi practice, BCR Social Finance contribuie la crearea unui mediu optim pentru startup-uri și susține Launch în atingerea obiectivului de creștere a numărului de fondatori români care aleg să își dezvolte afacerea în țară și ulterior să se extindă internațional.

Orange este un susținător cu tradiție al startup-urilor tech. Prin programul Orange Fab, acceleratorul corporate internațional al organizației, Orange susține fondatorii de produse de tehnologie în dezvoltarea de soluții inovatoare și sprijină distribuirea acestora atât pe plan național, cât și internațional. În plus, în cadrul Launch, Orange vine cu un modul diferențiator de sustenabilitate pe termen lung a afacerilor dezvoltate de către startup-uri. Concret, Orange încurajează fondatorii să adopte un mindset care ia în calcul nu doar componenta de business ci și cele de mediu și socială, oferindu-le acces la instrumente de măsurare a sustenabilității și de reducere considerabilă a impactului negativ asupra mediului. Astfel, startup-urile se dezvoltă sănătos, ca parte a unui sistem și nu ca entități separate, element ce subliniază încă o dată importanța unei comunității în care membrii își poartă grija reciproc.

How to Web este organizatorul conferinței cu același nume, care aduce la un loc fondatori de produs, fonduri de investiții, angel investors, mentori și alți stakeholderi relevanți din ecosistemul de antreprenoriat tech, în cadrul celei mai mari conferințe de profil din Sud-Estul Europei.  

Pe lângă instrumentele caracteristice fiecărui co-organizator în parte, elementul comun care a adus la un loc toate cele patru entități este experiența cu startup-urile și dorința de a contribui activ la creșterea acestora, dată fiind identificarea unei nevoi reale în acest sens în decursul ultimilor ani. Fiecare dintre co-organizatori are propria sa experiență în lucrul cu startup-uri tehnice, pe verticale diferite și cu nivele de analiză diferite. Astfel au identificat nevoia unei comunități pentru startup-urile early stage, formate din fondatori entuziaști, cu idei originale, dar care nu sunt încă familiarizați cu instrumentele necesare unui start eficace în business. 

Așa a luat naștere Launch, comunitatea fondatorilor de startups, acel loc safe în care fondatorii află ce știau deja, dar mai ales ce nu știau și în care primesc nu numai kit-ul de resurse necesare transformării startup-ului într-un business de succes, ci și manualul de utilizare cât mai eficientă a acestora.   

Inapoi la blog

Articole recente

Launch Health Tech Ed. 2

Launch Health Tech brings together the CEE Health Tech ecosystem, on October 3rd, in Bucharest

Press Release, September 13, 2023 After a successful first edition organised in May 2023, Launch […]

Citeste mai mult

5 must-have pentru un MVP de succes

Ai o idee de business. Una în care crezi mult. Bun, bun, dar întrebarea e […]

Citeste mai mult

Cum a fost în cadrul primei ediții Launch Health Tech | Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 19 mai 2023 Două noi proiecte românești în industria de tehnologie pentru […]

Citeste mai mult

Deschidem verticala de health prin Launch Health Tech | Ed. 1, Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 3 mai 2023 Launch Health Tech, primul eveniment dintr-o serie dedicată ecosistemului […]

Citeste mai mult

Launch Annual Report 2023: The State of Romanian-born Early Stage Startups

issued by Launch Community, an initiative of How to Web | Google for Startups | […]

Citeste mai mult

Launch Community Evenings #5 Bucharest are loc pe 20 septembrie, la Club Expirat

Scena locală de startup-uri, tehnologie și inovație se întâlnește pe 20 septembrie, înainte de How […]

Citeste mai mult

Scorul BRICE. Cum să prioritizezi

Scorul BRICE (găsești aici un template de framework) îți oferă un mod consistent de-a evalua, într-un mod obiectiv, viitoare sau potențiale dezvoltări de produs.

Citeste mai mult

Launch Community Report 2021

Citeste mai mult

Pirate Metrics: AARRR

Pirate metrics este printre cel mai cunoscut set de metrici și acronimul vine de la: Acquisition, Activation, Retention, Referral, Revenue.

Citeste mai mult

Lean Canvas

Lean Canvas răspunde unei nevoi cheie pentru startup-ul tău: aceea de documentare a planului pe care îl ai pentru acesta și, mai mult decât atât, te ajută să identifici asumpțiile majore pe care le ai.

Citeste mai mult

Cum să îți poziționezi produsul

Pe lângă energie și entuziasm, într-un startup tech ai nevoie de un set de instrumente care să te ajute să dezvolți un produs de succes.

Citeste mai mult

How to Web, co-organizator al Launch

Launch, comunitatea fondatorilor de startups este o inițiativă a How to Web, Google for Startups, […]

Citeste mai mult

A 2-a ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp va avea loc în Măgurele între 14-16 iunie

Peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți sunt așteptați să participe în cadrul celei de-a […]

Citeste mai mult

Raportul Launch Romania „The State of Romanian-born Early Stage Startups 2024”

Launch Romania powered by BCR, în colaborare cu Google și partenerul fondator How to Web, […]

Citeste mai mult

Primește newsletter Launch

Logo Twitter Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin Logo Youtube