Câștigătorii Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024!

București, 17 iunie 2024 — A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Reperele Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

14 iunie. Bootcamp-ul a început cu o vizită la cel mai puternic laser din lume, ELI-NP, din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, urmată de deschiderea oficială a Laser Valley Innovation Bootcamp 2024. Ziua a continuat cu două paneluri de discuție cu reprezentanți din mediul academic (Universitatea Politehnica din București, Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București) și Institute Naționale de Cercetare – Dezvoltare (Institutul Național pentru Fizica Laserului, Plasmei și Radiațiilor, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000 și Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”).

După aceste sesiuni, au fost formate echipele, din cele peste 20 de idei au fost prezentate pe scena Laser Valley Innovation Bootcamp 2024.

15 iunie: A doua zi a bootcamp-ului a fost dedicată lucrului în echipă, workshop-urilor sustinute de către Alina Cătălina Banuleasa (Idea validation with Idea Morph),  Liviu Gherghescu, Adrian și Răzvan Crăciunescu (Prototyping and building MVPs) și Roxana Lupașcu și Alexandru Codres (funding spinoffs and reaching financial sustainability),

Peste 20 de mentori au oferit echipelor feedback și i-au ajutat își finalizeze prezentările proiectelor pentru ziua 3 – Demo day.

16 iunie: În ultima zi a Laser Valley Innovation Bootcamp 2024, 11 echipe și-au susținut prezentările. Evaluarea proiectelor a fost asigurată de un juriu compus din: Raluca Ganea (Growceanu), Anca Luca (BCR), Liviu Gherghescu (BCR), Răzvan Crăciunescu (UPB), Roxana Lupașcu (MSP), Mihai Sfintescu (Abilito Capital) și Marius Mitroi (UEFISCDI).

„Pe toată durata celor trei zile de bootcamp, a existat o permanentă conexiune între inovare, determinare, creativitate și dorință, elemente cheie pe care participanții le au și sunt convins că acest eveniment poate deveni o experiență inedită, an de an, la Măgurele” — Mădălin Ioniță, Director Executiv, Asociația Măgurele Science Park (MSP)

„Laser Valley Innovation Bootcamp 2024 se transforma într-o rampă de lansare pentru cercetători și studenți, locul unde inovațiile tehnologice devin afaceri disruptive. Echipele interdisciplinare au colaborat intens timp de trei zile, aducând idei la viață pentru a rezolva provocări locale și globale. Tot ce ne dorim este ca toți cercetătorii să utilizeze această oportunitate pentru a transforma cercetarea fundamentală în companii de succes și soluții sustenabile”   — Ionuț Stanimir, Director de marketing și comunicare, BCR

Câștigătorii Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Locul I / Steady Cut: Proiectul de dezvoltare a unui bisturiu laser cu amortizare activă a tremurului mâinii, util în operații complexe și de lungă durată care necesită o precizie foarte mare. Tehnologia de amortizare a mișcărilor mâinii poate avea aplicații și în alte domenii.

Locul II / Roblue Engineers: Echipa formată din studenți de la UPB a dezvoltat un robot complet autonom, alimentat cu baterii, pentru curățarea plajelor. Robotul va fi modular pentru a putea fi utilizat și în alte scopuri.

Locul III / Partial Eclipse: Proiectul vizează dezvoltarea unor ochelari pentru persoane alergice la soare (fotosensibile), cu senzori integrați în ramă și lentile cu filtre speciale care blochează lumina nedorită.

Locul IV / Acoustic Panels: Proiectul propune dezvoltarea unor panouri acustice subțiri și ușor de montat, pentru izolarea fonică a apartamentelor, caselor, halelor sau corturilor de evenimente, cu potențial de aplicare și în domeniul auto sau militar.

Locul V / ColabMe: Proiectul unui laborator virtual sustenabil pe care elevii îl pot folosi, printr-o aplicație mobilă, pentru a învăța și aplica practic lucruri învățate la materii precum chimie, fizică sau biologie. 

Premiu special / Social-e: Acest proiect își propune să stimuleze învățarea prin jocuri interactive și evenimente offline. „Vrem să-i scoatem pe elevi de pe internet, din online”, a spus echipa fondatoare alcătuită din elevi de liceu.

Ce au câștigat participanții Laser Valley Innovation Bootcamp 2024?

Cele cinci proiecte câștigătoare vor primi sprijin și sesiuni de mentorat personalizat (în coordonarea echipei MSP). Echipa de elevi care a câștigat mențiunea va beneficia de sesiuni de mentorat tehnic și de dezvoltare de business oferite de Liviu Gherghescu (Head of Architecture – BCR) și de oportunitatea de a colabora direct cu un proiect derulat în parteneriat cu BCR, cu susținerea lui Mihai Cepoi (CEO & Founder – Jobful), axat pe orientarea în carieră în rândul elevilor de liceu din România. 

În plus, acestea vor primi invitații în cadrul evenimentului dedicat transferului tehnologic, organizat de către Launch Romania, BCR și MSP în data de 1 octombrie, în București, ca eveniment satelit oficial al conferinței How to Web.

„Laser Valley Innovation Bootcamp este un playground pentru minți excepționale, la finalul căruia celebrăm proiecte extrem de serioase. Bootcamp-ul pleacă de la probleme pe care le resimtim fiecare dintre noi, într-un ritm accelerat te forțează să îți formezi o echipa și să faci progres în 2 zile cat ai face într-o luna. Este un spațiu excelent pentru testare, validare si a te conecta cu oameni complementari skill-urilor pe care le ai. Evenimentul simulează cooperarea pe care mediul de business, cel de cercetare și cel academic ar trebui să îl aibă pentru inovație, o economie mai puternica și progres. Proiectul în sine, ne așteptam, sa aibă un efect de bulgăre care să unească cele 3 medii, sa le dea inerție și de unde sa vedem nascandu-se următorii unicorni ai EE.” —  Andrei Cojan, Coordonator comunitate, Launch Romania

Ediția următoare promite mai multe idei de proiecte, mai mulți participanți și mai multe șanse pentru cei care își doresc să inoveze și să adreseze probleme importante ale societății.

Laser Valley Innovation Bootcamp este o inițiativă a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în parteneriat cu Asociația Măgurele Science Park și Banca Comercială Română (BCR), cu sprijinul Launch Romania.

Asociația Măgurele Science Park este sprijinită de CJ Ilfov, Primăria Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH), Universitatea Politehnica din București și Universitatea din București.

Launch Romania este o inițiativă powered by BCR, cu sprijinul Google și a partenerului fondator How to Web.

Inapoi la blog

Articole recente

Launch Health Tech Ed. 2

Launch Health Tech brings together the CEE Health Tech ecosystem, on October 3rd, in Bucharest

Press Release, September 13, 2023 After a successful first edition organised in May 2023, Launch […]

Citeste mai mult

5 must-have pentru un MVP de succes

Ai o idee de business. Una în care crezi mult. Bun, bun, dar întrebarea e […]

Citeste mai mult

Cum a fost în cadrul primei ediții Launch Health Tech | Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 19 mai 2023 Două noi proiecte românești în industria de tehnologie pentru […]

Citeste mai mult

Deschidem verticala de health prin Launch Health Tech | Ed. 1, Mai 18, 2023 | Bucuresti, Apollo 111

Comunicat de presă, 3 mai 2023 Launch Health Tech, primul eveniment dintr-o serie dedicată ecosistemului […]

Citeste mai mult

Launch Annual Report 2023: The State of Romanian-born Early Stage Startups

issued by Launch Community, an initiative of How to Web | Google for Startups | […]

Citeste mai mult

Launch Community Evenings #5 Bucharest are loc pe 20 septembrie, la Club Expirat

Scena locală de startup-uri, tehnologie și inovație se întâlnește pe 20 septembrie, înainte de How […]

Citeste mai mult

Scorul BRICE. Cum să prioritizezi

Scorul BRICE (găsești aici un template de framework) îți oferă un mod consistent de-a evalua, într-un mod obiectiv, viitoare sau potențiale dezvoltări de produs.

Citeste mai mult

Launch Community Report 2021

Citeste mai mult

Pirate Metrics: AARRR

Pirate metrics este printre cel mai cunoscut set de metrici și acronimul vine de la: Acquisition, Activation, Retention, Referral, Revenue.

Citeste mai mult

Lean Canvas

Lean Canvas răspunde unei nevoi cheie pentru startup-ul tău: aceea de documentare a planului pe care îl ai pentru acesta și, mai mult decât atât, te ajută să identifici asumpțiile majore pe care le ai.

Citeste mai mult

Cum să îți poziționezi produsul

Pe lângă energie și entuziasm, într-un startup tech ai nevoie de un set de instrumente care să te ajute să dezvolți un produs de succes.

Citeste mai mult

How to Web, co-organizator al Launch

Launch, comunitatea fondatorilor de startups este o inițiativă a How to Web, Google for Startups, […]

Citeste mai mult

Produs la Control: ce face un product marketer | Georgia Diaconescu | S2.Ep.9 – LaunchPod Articles

Rolul Crucial al Product Marketer-ului și al Product Manager-ului într-un Startup Înțelegerea pieței și a […]

Citeste mai mult

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

Ce se va întâmpla la Laser Valley Innovation Bootcamp, evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării […]

Citeste mai mult

Primește newsletter Launch

Logo Twitter Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin Logo Youtube